Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat niet door. Paul, 29 Februari om 16.51 Aanmelden voor training

Verslag Drents Kampioenschap

PK Klazienaveen 20-10-2018 - 2 Kampioenen voor de Lochsprinters!!!
Het laatste Provinciaal Kampioenschap van 2018 , het Drents kampioenschap, werd deze zaterdag verreden in Klazienaveen.
Met 42 Lochsprinters vertrokken we in alle vroegte richting “het land van Bartje”. 5 Lochsprinters zouden vandaag zelfs in 2 klassen uitkomen ; hun eigen leeftijdsklasse en de promotieklasse. Van deze laatst genoemde klasse wordt de eindstand altijd opgemaakt tijdens het NK NFF BMX.
De baan van Klazienaveen wordt over het algemeen positief beoordeeld, de meeste rijders gaan hier dan ook graag het gevecht op de baan aan.
Al tijdens de eerste manche werd duidelijk dat er vandaag serieus gestreden werd.
Amy van de Riet ging helaas op het eerste stuk onderuit bij de meisjes 6-7. Hierdoor kwam ze helaas als laatste over de streep.
Bij de cruisers had Paul Baan zijn fietscross-tenue weer eens uit de kast getrokken en na wat uurtjes trainen op de thuisbaan leek hij deze dag weer zeer goed mee te kunnen komen.
In de tweede manche ging Liam Jansen of Lorkeers bij de jongens 11 na de eerste kombocht te ver naar buiten waardoor hij op de pro-sectie terecht kwam. Hij moest hierdoor een plaatsje laten schieten en kwam als derde over de finish.
Owen Jansen of Lorkeers kon bij de jongens 4-5 nog net een valpartij voor hem ontwijken en fietste er mooi omheen.
Dave van Gemert lag als derde in de baan, maar doordat zijn concurrent net voor de finishlijn ging zitten , wist hij zijn fiets net even iets eerder over de streep te duwen en eindigde hij mooi als 2e!
Amber Davids wist deze race, bij de meisjes 14-15 , haar zus Laura voor te blijven en finishte daarmee op een mooie eerste plek.
Ook in de derde manche werden er op deze manier mooie resultaten neergezet. Danique Dijkman wist bij de meisjes 12-13 ook netjes om een valpartij heen te sturen en kon daardoor haar manche als 2e finishen.
Jochem Santing en Jaïr Tomasoa streden weer als vanouds zij-aan-zij bij de jongens 9, waarbij Jochem dit keer toch net iets sterker bleek.
Er werden een aantal kwart finales gefietst, waarna het tijd was voor de have finales. Die kunnen soms nog spannender zijn dan de echte finale omdat het “erop of eronder” is voor sommigen om de finale nog te halen.
Timo Hissink maakte het wel erg spannend bij de jongens 18+. Door in de laatste kombocht nog net onderdoor te kruisen, waarbij hij een crash nog net wist te voorkomen, wist hij zijn concurrent wel voorbij te komen en als vierde ( en dus laatst gekwalificeerde) mee te gaan naar de finale!
18 Lochsprinters wisten deze spannende finaleronde te behalen.
Helaas voor Danique Dijkman eindigde deze laatste race onderaan de startheuvel in een crash. Ze heeft de race dan ook niet uit kunnen fietsen en moest zich helaas bij de huisartsenpost melden. We wensen Danique via deze weg veel beterschap!
Uiteindelijk zijn er 6 podiumplaatsen behaald en mogen we 2 Kampioenen feliciteren met het binnen halen van de Kampioenstitel!
De resultaten
Drents kampioen zijn geworden;
Britt Tijhof ( meisjes 10-11) en Emiel Ravenshorst ( jongens 13)
Een tweede plaats was er voor;
Roan Davids ( jongens 11) , Laure Gottemaker (meisjes 10-11) en Laura Davids (meisjes 14-15)
Een derde plaats was er voor;
Jochem Santing ( jongens 9)
De overige finalisten zijn:
Dave van Gemert - 5e - cruisers
Paul Baan - 7e- cruisers
Jaïr Tomasoa - 7e- jongens 9
Liam JansenofLorkeers - 8e- jongens 11
Daan Huisken - 8e - jongens 16/17
Renzo Sasbrink - 5e- jongens 16/17
Timo Hissink - 6e- jongens 18+
Isa Baan - 5e- meisjes 6/7
Kim Kuilder- 6e- meisjes 8/9
Kenzi Sasbrink - 5e- meisjes 10/11
Danique Dijkman - 8e - meisjes 12/13
Amber Davids - 4e- meisjes 14/15

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht