Menu openen
Wedstrijden

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 23 Mei om 17.11 Aanmelden voor training

Provinciale en nationale wedstrijden

Naast de district wedstrijden vinden er door het hele land Provinciale Kampioenschappen plaats, genaamd Nationale wedstrijden. Iedereen mag aan deze wedstrijden mee doen. De wedstrijden worden gereden op dag leeftijd. Alle finalisten ontvangen aan het eind van de dag een beker.

De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen € 5,00 per wedstrijd. Voor deze wedstrijden kan je je inschrijven via onze site. Let goed op de sluitingsdatum! Voor elke nationale wedstrijd ontvangt onze club een uitnodiging met informatie. Deze zal dan op onze site gedeeld worden.

De nationale wedstrijden zijn wedstrijden die gereden worden in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijden worden door het hele land gereden. Op onze site bij de inschrijvingen vind je het baanadres.

Naast de reguliere leeftijds- en cruiserklasses wordt er op deze dagen ook gestreden om de promotieklasse. Dit is een competitie tussen twee opvolgende Nederlandse Kampioenschappen. Aan de promotieklasse kan alleen worden deelgenomen als ook in een andere klasse (eigen leeftijdsklasse of cruiserklasse) tijdens de nationale wedstrijd wordt deelgenomen. Als voor de promotieklasse vijf wedstrijden zijn gemist, is inschrijving hiervoor niet meer mogelijk. Er worden geen dagprijzen uitgedeeld.

a. Promotieklasse Mannen 13 jaar en ouder
b. Promotieklasse Vrouwen 13 jaar en ouder
c. Promotieklasse jeugd Jongens en Meisjes 12 jaar en jonger

De peildatum van de leeftijd, van het eerstvolgend NK, is bepalend voor de hele competitie.

De training op de nationale wedstrijden verloopt in 2 blokken. Kinderen tot 12 jaar van 8.45 – 9.45 uur en rijders van 12 jaar en ouder van 9.45 – 10.45 uur. Controleer ook bij deze wedstrijd zelf voor 9.15 uur of je ingeschreven staat door te kijken op de lijsten langs de baan. Let op! Je moet je altijd voor 9.15 uur gemeld hebben bij de clubvertegenwoordiger, ook als je als oudere rijder in het tweede blok traint!

De wedstrijd begint om 11.00 uur.

Het is verplicht om deze wedstrijddag in ons eigen clubshirt te rijden, vanaf het begin van de training t/m de prijsuitreiking.

Wanneer je op jaarbasis (van NK tot NK) het totaal aantal provinciale wedstrijden min 4 hebt gefietst, mag je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap vindt jaarlijks plaats in het Pinksterweekend.

Wanneer er onderweg naar een wedstrijd iets gebeurt of je bent ziek, waardoor je niet kunt komen of niet op tijd kunt komen, bel dan naar de desbetreffende clubvertegenwoordiger of stuur een WhatsApp bericht naar Daniëlle Baan (06-40796681) of Marjon Borkent (06-42208004).

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht